15 Şubat 2009 Pazar

Kolay Katmer Tarifi

kolay katmer
Kolay Katmer Nasıl Yapılır
Gerekli malzemeler:
Hazır baklava yufkası (4 adet)
tereyağı ( 8 çorba kaşığı )
toz şeker ( 4 çorba kaşığı )
kaymak ( 4 çorba kaşığı )
antep fıstığı ( 6 çorba kaşığı, çekilmiş )
Öneri:
Bu tatlıyı hazır baklava yufkası yerine kendi açacağınız baklava hamuru (yağlı serpme hamuru) ile de hazırlayabilirsiniz.
Kolay Katmer Yapılışı
1 adet baklava yufkasını düzgünce açıp bir katını ayırın. Birinci katın üzerine fırça yardımıyla tereyağı sürün. İkinci katı üzerine kapatıp, onnun da üzerine fırça ile yağlayın. Üzerine 1 çorba kaşığı kaymak koyup, kaymağı kaşık yardımıyla sıvayın. Üzerine 1 çorba kaşığı çekilmiş antep fıstığı ve 1 çorba toz şeker serpin. Kolay katmer tarifi ne ikinci aşama ile devam ediyoruz.
Malzemeler ortada kalacak şekilde hamurun bir kısa kenarından katlayın ve katladığınız kısma tereyağı sürün. Diğer kenarını da katlayarak elinizle hafifçe bastırın ve bolca tereyağı sürün.
Hazırladığınız katmeri ters çevirerek ince fırın tepsisine koyun. Katmerin üste kalan kısmını da bol tereyağı ile yağlayın.
Diğer üç katmeri yapmak için aynı işlemleri tekrarlayın. Tepsiye dizdiğiniz katmerleri 250 derecedeki fırına verin. Yaklaşık 8 dakika sonra üzerleri iyice kızaran ve kabaran katmerleri fırından alığ, üzerlerine yarım çorba kaşığı antep fıstığı serperek servise hazır hale getirin.

Hiç yorum yok:

Videolu Yemek Tarifleri